Dolmades – Stuffed Vine/ Grape Leaves

Dolmades – Stuffed Vine/ Grape Leaves
Preparation
  • 80 vine leaves, drained and rinsed
  • 2 cups of rice
  • 1 cup olive oil
  • 2 onions, finely chopped
  • 1 patato finely chopped
  • 2 cups warm water
  • juice of 2 lemons
  • 2 tbsps dill, chopped
  • 1/2 a cup parsley, chopped
  • salt and pepper
Ingredients

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και βάζουμε το κρέας αλευρωμένο να ροδοκοκκινήσει καλά απ΄όλες τις πλευρές

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και το χυμό, τα μυρωδικά, τα πιπέρια, τα μπαχάρια και το ανάλογο ζεστό νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Έχουμε τα κρεμύδια έτοιμα καθαρισμένα, τα ζεματάμε για λίγο σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε στο τρυπητό.

Σ΄ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι και σωτάρουμε καλά τα κρεμμύδια ώσπου να πάρουν χρώμα.

Μόλις αρχίσει να μαλακώνει το κρέας προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στη κατσαρόλα και ρίχνουμε και το ξύδι.

Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μεχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να δέσει η σάλτσα.

Το αλάτι το ρίχνουμε προς στο τέλος για να μη σκληρύνει το κρέας.